Google pierde o bătălie antitrust cu UE, tribunalul menţine o amendă de 2,8 miliarde de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 10 noiembrie 2021 56 afişări

Google pierde o bătălie antitrust cu UE, tribunalul menţine o amendă de 2,8 miliarde de dolari

Tribunalul UE a decis miercuri că Comisia Europeană a avut dreptate când a amendat Google pentru încălcarea normelor antitrust, în ceea ce reprezintă un moment de referinţă pentru politica UE, care ar putea avea un impact asupra modelelor de afaceri ale marilor jucători din domeniul tehnologiei.

Conform CNBC, hotărârea vine după ce Comisia Europeană a apreciat, în 2017, că Google şi-a favorizat propriile servicii de comparare a preţurilor şi a amendat compania cu 2,42 miliarde de euro (2,8 miliarde de dolari) pentru încălcarea normelor antitrust. Google, unitate a Alphabet, a contestat afirmaţiile la cea de-a doua instanţă supremă a UE.

În plus, instanţa a confirmat şi amenda la 2,42 miliarde de euro.

Decizia poate fi atacată cu apel la cea mai înaltă instanţă a UE. Comisia Europeană şi Google nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

Aceasta nu este prima dată când Tribunalul UE se pronunţă asupra unui caz antitrust intentat de Comisia Europeană şi îndreptat împotriva unui gigant tehnologic.

În iulie 2020, camera a decis că Comisia nu a reuşit să dovedească faptul că guvernul irlandez a acordat un avantaj fiscal companiei Apple - asta după ce instituţia cu sediul la Bruxelles a cerut Republicii Irlanda să recupereze 13 miliarde de euro de la producătorul iPhone în 2016. Decizia instanţei a însemnat o lovitură semnificativă pentru Margrethe Vestager, şefa UE în domeniul concurenţei, şi pentru echipa sa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
comisia europeană,
proces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.