Google lucrează la un serviciu telecom wireless de mare viteză

Autor: Anca Barbulescu Postat la 24 ianuarie 2013 14 afişări

Google pare că are în plan să intre în zona serviciilor telecom de mare viteză. Gigantul pregăteşte o reţea wireless "experimentală" de mare viteză pentru sediul său din Mountain View, California. O mişcare văzută de mai mulţI analişti drept un posibil prim pas spre dezvoltarea unui serviciu telecom, conform blogului de tehnologie al Wall Street Journal (WSJ).

GOOGLE a depus săptămâna trecută la Comisia Federală de reglementare a sectorului comunicaţiilor din SUA o cerere de licenţă pentru instalarea unui "serviciu radio experimental" cu o rază de două mile (3,2 kilometri) care sã ofere acoperire la sediul companiei.

Reţeaua ar funcţiona în banda 2.524-2.625 MHz, frecvenţe care nu pot fi accesate de niciun telefon mobil de larg consum, inclusiv dispozitivele Android sau iPhone-ul.

Relevanţa frecvenţelor menţionate vine din afara SUA. Operatorii telecom din China, Brazilia şi Japonia au început deja să construiască reţele în banda respectivă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
telecom,
wireless,
viteză
/actualitate/google-lucreaza-la-un-serviciu-telecom-wireless-de-mare-viteza-10520277
10520277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.