Google: căutările de pe smartphone, 15% din total

Autor: Adrian Seceleanu Postat la 28 martie 2013 28 afişări

Căutările realizate de români pe internet prin intermediul Google de pe un smartphone au ajuns să deţină o pondere de aproape 15% din total, dublu faţă de anul trecut şi de cinci ori mai mult decât în 2010, a declarat într-un interviu pentru ZF Doina Costache, industry manager la subsidiara locală a companiei americane.

Google: căutările de pe smartphone, 15% din total

Căutările realizate de români pe internet prin intermediul Google de pe un smartphone au ajuns să deţină o pondere de aproape 15% din total, dublu faţă de anul trecut şi de cinci ori mai mult decât în 2010, a declarat într-un interviu pentru ZF Doina Costache, industry manager la subsidiara locală a companiei americane. „La jumătatea anului trecut aproximativ 7% din totalul căutărilor erau cele generate de pe echipamente mobile. Evoluţia este într-adevăr una accelerată şi în prezent am ajuns undeva spre aproape 15% din totalul căutărilor de pe mobile“, a spus Doina Costache. Google nu oferă date privind traficul pe care îl înregistrează în România, însă cel mai probabil motorul de căutare are lunar peste trei milioane de clienţi unici - cât au cele mai vizitate site-uri locale pentru care există date privind traficul - şi zeci sau sute de milioane de vizite. Potrivit datelor Statcounter, Google avea în martie o cotă de 97% din piaţa motoarelor de căutare online din România. Avansul accelerat al căutărilor de pe smartphone-uri vine pe fondul vânzărilor în creştere de echipamente şi al schimbărilor de comportament al clienţilor.

Citit mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
căutări,
smartphone
/actualitate/google-cautarile-de-pe-smartphone-15-din-total-10696321
10696321
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.