Google, Apple şi alte companii de Internet ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez

Postat la 28 noiembrie 2012 6 afişări

Google, Apple şi alţi operatori de Internet ar putea simţi în curând lungul braţ al fiscului francez, guvernul de la Paris intenţionând ca anul viitor să schimbe legislaţia astfel încât companiile online care obţin venituri în Franţa să nu mai poată să plătească impozite în ţări cu taxe mai mici.

Impozitarea sectorului digital la nivelul celorlalte industrii ar putea genera statului francez venituri anuale de peste 500 de milioane de euro, contribuind la reducerea deficitului bugetar, a declarat Philippe Marini, şef al comisiei pentru finanţe din Senat, transmite Bloomberg. Ţări din întreaga Europă caută soluţii pentru colectarea mai eficientă a taxelor de la companii care până acum au scăpat de o analiză mai atentă. "Aceste venituri pierdute au atras atenţia, în special în această perioadă în care ţările europene trebuie să îşi echilibreze finanţele", a declarat Marini la sfârşitul lunii trecute. Politicienii francezi, ca şi alţi omologi europeni, au intensificat eforturile de taxare a giganţilor din domeniul Internetului, care evită să plătească impozite şi TVA de ordinul sutelor de milioane de euro folosindu-se de lacunele legislative şi diferenţele dintre sistemele fiscale.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
google,
apple,
internet,
companii
/actualitate/google-apple-si-alte-companii-de-internet-ar-putea-simti-in-curand-lungul-brat-al-fiscului-francez-10355713
10355713
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.