Google anunţă schimbări pentru siguranţa online a copiilor şi adolescenţilor

Autor: Dorin Oancea Postat la 11 august 2021 23 afişări

În perioada următoare, Google va aduce o serie de modificări produselor şi serviciilor sale, care să asigure copiilor şi adolescenţilor (persoane cu vârste între 13 şi 18 ani) o experienţă online mai sigură.

Google anunţă schimbări pentru siguranţa online a copiilor şi adolescenţilor

În cazul YouTube, setările de încărcare implicite pentru tineri vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidenţialitate. De asemenea, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare, iar funcţia „auto-play” va fi dezactivată pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani.

Opţiunea SafeSearch, care protejează utilizatorii de conţinutul matur rezultat prin căutări pe Google, va fi activată automat pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, ea era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Location History este o setare în contul Google care ajută produsele Google să fie mai folositoare. Această setare este implicit dezactivată pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opţiunea de activare a ei. În curând, niciun cont sub 18 ani nu va avea opţiunea de a activa Location History.

În cazul publicităţii online, Google va extinde măsurile de protecţie pentru a preveni afişarea reclamelor care ar putea afecta adolescenţii şi va bloca ţintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru persoanele de sub 18 ani.

Aceste actualizări vor fi implementate în produsele Google în următoarele luni.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
google,
actuaalizări,
securitate copii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.