GOOGLE anunţă profit în creştere. Compania a depăşit estimările analiştilor datorită publicităţii online

Postat la 23 ianuarie 2013 10 afişări

Profitul Google a crescut cu 6,7% în ultimele trei luni ale anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, datorită veniturilor mai ridicate din publicitate, retailerii suplimentând bugetele de marketing pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Veniturile companiei, care deţine cel mai mare motor de căutare online şi cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri, au urcat cu 37% în trimestrul al patrulea al anului trecut faţă de perioada corespunzătoare din 2011, de la 10,5 miliarde de dolari la 14,4 miliarde de dolari.

Încasările Motorola Mobile, companie preluată anul trecut de GOOGLE, au fost de 1,5 miliarde de dolari, cu o pierdere operaţională de 353 milioane de dolari, potrivit unui raport prezentat de Google marţi seară, după închiderea şedinţei bursiere la New York.

Rezultatele GOOGLE au fost susţinute de veniturile din publicitate. Cifra de afaceri în sectorul comerţului electronic din SUA a urcat în ultimele două luni ale anului trecut cu 14%, după ce retailerii au început mai devreme decât în anii trecuţi promovarea ofertelor de sărbători, potrivit datelor ComScore Inc., citate de Bloomberg.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GOOGLE,
profit,
analişti
/actualitate/google-anunta-profit-in-crestere-compania-a-depasit-estimarile-analistilor-datorita-publicitatii-online-10518408
10518408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.