Google a fost data in judecata de o companie franceza din cauza practicilor anticoncurentiale

Postat la 28 iunie 2011 15 afişări

Google a fost data in judecata in Franta de catre o companie locala, care ii cere daune de 295 milioane de euro pentru ca ar bloca concurenta sa obtina venituri din publicitate online si ar da intaietate site-urilor proprii in rezultatele serviciilor de cautare, transmite Bloomberg.

Compania 1PlusV, publisher web cu sediul in Paris, cere in reclamatia facuta la tribunalul comercial din capitala franceza si un ordin prin care Google sa fie obligata sa publice timp de trei luni, pe site-ul sau din Franta, detalii legate de "comportamentul anticoncurential".

"Google a aplicat timp de patru ani un numar de practici anticoncurentiale si un comportament lipsit de etica, astfel incat 1PlusV sa nu aiba capacitatea sa isi desfasoare afacerile si sa atraga publicitate. Aceste practici includ sufocarea companiilor concurente din sectorul tehnologic", se arata intr-un comunicat al 1PlusV.

Compania franceza a facut, anul trecut si in februarie, doua plangeri similare la autoritatile de reglementare din Uniunea Europeana, in care a sustinut ca Google discrimineaza asa-numitele site-uri de cautare pe verticala, precum 1PlusV.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Google,
judecata,
companie
/actualitate/google-a-fost-data-in-judecata-de-o-companie-franceza-din-cauza-practicilor-anticoncurentiale-8403574
8403574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.