Globalworth listează obligaţiuni corporative de 550 de milioane de euro, cea mai mare emisiune din istoria Bursei de Valori Bucureşti

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 iulie 2017 63 afişări

Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investiţii imobiliare, axată cu precădere pe piaţa din Europa Centrală şi de Est, în parteneriat cu BT Capital Partners - companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a anunţat admiterea la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a obligaţiunilor corporative emise de companie (simbol GWI22).

Globalworth listează obligaţiuni corporative de 550 de milioane de euro, cea mai mare emisiune din istoria Bursei de Valori Bucureşti

Emisiunea de obligaţiuni corporative a avut o valoare totală de 550 milioane de euro şi reprezintă cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB.

Obligaţiunile corporative GWI22 se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuată în RON. Cursul de schimb stabilit de Banca Naţională a României (BNR) în ziua bancară anterioară unei sesiuni de tranzacţionare este luat în considerare pentru efectuarea calculului valorii obligaţiunilor corporative (exprimate în RON) a ordinelor executate în acea zi de tranzacţionare. Acest curs de schimb este aplicat pe durata întregului program de tranzacţionare a acestor obligaţiuni corporative în acea zi de tranzacţionare.

„Când investitorii cer ca obligaţiunile să fie introduse pe piaţa bursieră, acest lucru înseamnă că ei apreciază un nivel al lichidităţii şi transparenţei care contribuie la siguranţa investitorilor. Aşadar, este foarte important că obligaţiunile Globalworth, ca urmare a plasamentului global, încep tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti. Suntem mândri de acest fapt care confirmă această evoluţie istorică a pieţei de capital din România,” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Obligaţiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.