Giganţii IT&C în cifre: bilanţul pe primul trimestru

Autor: Anca Barbulescu Postat la 20 aprilie 2013 32 afişări

Mai toate marile companii din domeniul tehnologiei au anunţat în această săptămână rezultatele financiare pe primul trimestru al anului.

Giganţii IT&C în cifre: bilanţul pe primul trimestru

Microsoft a avut un câştig pe acţiune de 72 de cenţi, peste estimările analiştilor, de 68 de cenţi, în contextul profiturilor de 6,06 miliarde de dolari în perioada ianuarie-martie, în creştere cu 19% faţă de perioada similară din 2012, şi a veniturilor cu 18% mai mari, de 20,5 de miliarde de dolari.

Google a avut, de asemenea, venituri şi profituri mai mari. Veniturile fără divizia Motorola Mobility încorporată la jumătatea lui 2012 au urcat cu 22%, la 12,95 miliarde de dolari, în primele trei luni ale anului, iar cu tot cu Motorola, avansul a fost de 31%, până la 13,97 de miliarde de dolari. Iar profitul Google a crescut în primul trimestru al acestui an cu 16%, la 3,35 miliarde de dolari.

La Yahoo!, profitul a avansat cu 36% în primul trimestru, la 390,2 milioane de dolari, însă compania a raportat scăderea cu 6% a veniturilor din spoturi publicitare afişate pe site-uri la 1,14 miliarde de dolari.

Şi Nokia a fost pe minus în perioada respectivă - veniturile au coborât cu 20%, la 5,85 de miliarde de euro, dar pierderile s-au mai diminuat, de la 928 de milioane de euro în primele trei luni din 2012 la 272 de milioane de euro anul acesta.

Deşi nu se numără printre companiile care au raportat rezultatele acum, merită menţionat că Apple a pierdut puternic în această săptămână la bursă, din cauza temerilor investitorilor că vânzările companiei nu numai că vor frâna, dar ar putea intra şi în declin. O acţiune Apple a ajuns astfel sub pragul de 400 de dolari, cu 40% sub maxime, ceea ce s-a tradus într-un minus de aproape 130 de miliarde de dolari din valoarea la bursă faţă de începutul acestui an.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it&c,
companii,
profit,
google,
microsoft,
motorola,
apple,
yahoo,
nokia
/actualitate/gigantii-it-c-in-cifre-bilantul-pe-primul-trimestru-10772208
10772208
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.