Ghid de utilizare a cardului in vacanta. Cum sa te feresti de probleme

Postat la 27 iulie 2010 21 afişări

Retragerea de numerar la ATM se taxeaza scump la alte banci decat cea emitenta, atat in Romania, cat mai ales in strainatate. Specialistii recomanda plata cumparaturilor cu cardul, mai ales in vacanta.

Romanii care au de gand sa utilizeze cardul de debit sau de credit in vacanta, indiferent ca este vorba de Romania sau de strainatate, trebuie sa respecte cateva reguli elementare pentru a evita situatiile neplacute, de la furturi la costuri in plus. Unele par banale, cum ar fi acoperirea tastaturii in momentul introducerii codului PIN, dar se dovedesc a fi foarte utile in situatii-limita. BCR chiar a lansat un ghid de utilizare a cardurilor in vacanta, care se poate aplica si in cazul posesorilor de carduri emise de alte banci, cu mici diferente in privinta cardurilor de credit. In urma cu doi ani, romanii apelau la aceste imprumuturi in primul rand pentru a avea bani de concediu, insa de cand a inceput criza, lucrurile s-au mai schimbat, explica Liviu Andrei, directorul brokerului de credite Alliance Finance Broker. "Acum, scopul principal pentru care se face un card de credit este finantarea unor lucrari de renovare in locuinta, urmat de diferite urgente - bani pentru notar sau probleme de sanatate, in timp ce vacanta este abia pe locul al treilea", a declarat Andrei pentru Gandul.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
utilizare,
card,
vacanta,
comision
/actualitate/ghid-de-utilizare-a-cardului-in-vacanta-cum-sa-te-feresti-de-probleme-6736236
6736236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.