Gheţea: Trebuie verificate preţurile proiectelor similare din fonduri UE. Diferenţele sunt foarte mari

Postat la 13 octombrie 2011 13 afişări

Autorităţile de management şi Ministerul Afacerilor Europene trebuie să aibă posibilitatea să verifice preţurile la care sunt realizate proiecte similare din fonduri europene, deoarece în unele cazuri diferenţele între acestea sunt foarte mari, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

"Am avut o situaţie în care am constatat că acelaşi proiect făcut la Arad, clonat la Suceava, să coste de cinci ori mai mult, lucru care mi-a fost sesizat pornind de la o garanţie. Proiectul de la Arad costa 3,5 milioane de lei, iar cel din Suceava 18 milioane de lei. Am verificat şi proiectele făceau acelaşi lucru, dar cu bani mult mai mulţi", a spus Gheţea la conferinţa MEDIAFAX Talks about European Funds. Gheţea a adăugat că în aceste condiţii la nivelul noului minister al Afacerilor Europene sau al autorităţilor de managament trebuie să existe posibilitatea să fie făcute verificări ale preţurilor. "Astfel, se rezolvă şi problema garanţiilor, dacă creditul este calibrat corect", a arătat Gheţea. La rândul său, Cătălina Meliţă, directorul general POS CEE-Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", a spus că rezonabilitatea costurilor este foarte greu de aplicat, deşi este o noţiune introdusă în legislaţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fonduri europene,
ue,
proiecte,
diferente
/actualitate/ghetea-trebuie-verificate-preturile-proiectelor-similare-din-fonduri-ue-diferentele-sunt-foarte-mari-8863956
8863956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.