Gheţea: Executarea silită a devenit greoaie. Băncile să caute soluţii pentru salvarea clienţilor

Postat la 05 octombrie 2011 11 afişări

Executarea silită devine un proces din ce în ce mai greoi, în condiţiile în care activele sunt greu de valorificat, astfel că băncile trebuie să găsească soluţii pentru salvarea clienţilor, a declarat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea.

"Executarea silită în acest moment - şi din pacate ştiu şi clienţii acest lucru - este din ce în ce mai greoaie. Nimeni nu cumpără fabrici, uzine, ferme, nici măcar apartamente. (...) Băncile trebuie să găsească soluţii pentru salvarea clienţilor", a spus Gheţea la Romania Financial Forum, organizat de MEDIAFAX în parteneriat cu BNR.

Potrivit reprezentantului ARB, circa 70% dintre persoanele care au primit "masca de oxigen a restructurării" au reuşit să se "reanimeze" şi să funcţioneze în continuare.

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a arătat că la finele lunii august nivelul creditelor neperformante a ajuns la 13,6% din total împrumuturi.

În aceste condiţii, piaţa bancară românească este "cel puţin neatractivă", a declarat directorul general al ING Bank România, Mişu Negriţoiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Gheţea,
executarea silită,
bănci
/actualitate/ghetea-executarea-silita-a-devenit-greoaie-bancile-sa-caute-solutii-pentru-salvarea-clientilor-8840542
8840542
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.