Geta Popescu a devenit cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat Ojos del Salado (6.893 m)

Autor: Deapartamentul Sport Postat la 11 decembrie 2015 121 afişări

Dor Geta Popescu a devenit la vârsta de 12 ani şi cinci luni cea mai tânără alpinistă din lume care a escaladat vulcanul Ojos del Salado (6.893 metri), se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

La 8 decembrie, la ora locală 12.40, alpinista Dor Geta Popescu a atins vârful celui mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.893 de metri altitudine. Masivul, aflat în Anzii Cordilieri, în deşertul Atacama, la graniţa între Chile şi Argentina, este cel mai înalt vulcan din America de Sud, dar şi din Circuitului 7 Volcanoes, format din cel mai înalţi vulcani de pe fiecare continent.

Dor Geta Popescu, membră a secţiei de performanţă a Clubului Sportiv Montan Altitudine, a mai stabilit în acest an un record european de vârstă pe Elbrus şi unul naţional pe Kilimanjaro.

"Sunt fericită că am reuşit în condiţiile dificile de altitudine, vânt, temperatură şi ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lungă şi dificilă expediţie a mea de până acum şi reuşita mă motivează, mă face să mă simt specială şi să mă pregătesc pentru noi ascensiuni de record", a declarat sportiva.

Geta Popescu, sora alpinistei Crina Coco Popescu, are ca obiectiv finalizarea circuitelor 7 Volcanoes şi 7 Summits (cel mai înalt vârf de pe fiecare continent) până la vârsta de 14 ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALPINSM,
SPORTIVA,
RECORD,
Geta Popescu,
vulcan
/actualitate/geta-popescu-a-devenit-cea-mai-tanara-alpinista-din-lume-care-a-escaladat-ojos-del-salado-6-893-m-14916956
14916956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.