Germania şi Franţa raportează unele dintre cele mai mari creşteri comerciale din Europa

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 13 septembrie 2020 34 afişări

Germania şi Franţa raportează unele dintre cele mai mari creşteri comerciale din Europa

Exporturile germane au crescut în iulie pentru a treia luna consecutivă, fiind alimentate de comerţul cu ţările din afara Europei, în special China, anunţă Financial Times.

Totuşi, creşterea de 4,7% este sub nivelurile înregistrate în iunie şi mai şi, per total, exporturile rămân la 11% sub rezultatele aceleiaşi luni de anul trecut.

Exporturile către China au scăzut cu doar 0,1% faţă de luna iulie 2019. Prin comparaţie, exporturile către Statele Unite au suferit un declin de aproximativ 17%, iar cele către Marea Britanie s-au redus cu 12,6%. În ceea ce priveşte celelalte ţări din Uniunea Europeană, exporturile au scăzut cu 9,6%.

„Chiar dacă ultimele date reprezintă veşti bune pentru PIB-ul din T3 şi sugerează că exporturile îşi revin la normal, nu ar trebuie să ne ia valul”, spune Carsten Brzeski, economist ING.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
exporturi,
germania,
franta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.