Germania renunta oficial la energia nucleara

Postat la 30 iunie 2011 8 afişări

Deputatii germani, atat din cadrul majoritatii, cat si din opozitie, au votat joi, cu o larga majoritate, in favoarea legii care transforma Germania in cea mai mare putere economica, de pana acum, care renunta la energia nucleara.

Un numar de 513 deputati a aprobat textul care prevede ca ultimul dintre cele 17 reactoare nucleare ale tarii sa fie oprit cel mai tarziu la 31 decembrie 2022. Alti 79 au votat impotriva, iar opt s-au abtinut.

in 2000, cand se aflau la putere, social-democratii si Verzii au hotarat, deja, abandonarea energiei nucleare, dar calendarul lor a fost abandonat de cancelarul Angela Merkel, sub presiunea actiunilor de lobby din domeniul nuclear si in pofida unei opinii publice germane profund ostila energiei nucleare civile.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
nuclear,
reactoare,
energie,
vot,
Merkel,
politica
/actualitate/germania-renunta-oficial-la-energia-nucleara-8420004
8420004
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.