Germania acorda un imprumut de pana la 100 de milioane de euro opozitiei libiene

Postat la 25 iulie 2011 14 afişări

Germania a anuntat duminica un ajutor civil si umanitar, care poate ajunge pana la 100 de milioane de euro, pentru opozitia libiana regrupata in Consiliul National de Tranzitie (CNT).

"Din cauza razboiului purtat de colonelul Muammar Kadhafi impotriva propriului popor, situatia in Libia este extrem de dificila", a explicat ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, intr-un comunicat. "Lipsesc mijloacele pentru a edifica structurile necesare si a micsora deficitele, de la echipamente medicale pana la alimente. Rezultatul, oamenii sufera din ce in ce mai mult, in special in estul Libiei", a adaugat ministrul. Libia este afectata de cinci luni de un razboi civil, dupa o revolta impotriva colonelului Kadhafi, aflat la putere de peste 40 de ani. Bombardamentele NATO au impiedicat caderea oraselor controlate de opozantii inarmati, dar nu au reusit sa provoace inlaturarea regimului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
finantare,
opozitie,
libia,
germania,
CNT
/actualitate/germania-acorda-un-imprumut-de-pana-la-100-de-milioane-de-euro-opozitiei-libiene-8521711
8521711
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.