Germania a inceput sa tipareasca marci, in vederea iesirii din zona euro

Postat la 29 iunie 2011 14 afişări

Zvonurile potrivit carora Germania va renunta la euro si va reveni la vechea moneda, marca, sunt tot mai dese.

Astfel, potrivit speculatiilor aparute in mass-media, Banca Centrala a Germaniei (Bundesbank) ar fi inceput deja tiparirea de marci . Aceste informatii vin "in completarea" rezultatelor sondajelor care arata ca aproape trei sferturi dintre germani se indoiesc de viitorul euro.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, 71 la suta dintre germani cred ca nu exista niciun viitor al monedei unice, doar 19% creditand euro cu incredere. De asemenea, 68% nu cred ca planul de salvare a Greciei va functiona.

Un alt sondaj realizat saptamana trecuta, arata ca mai mult de jumatate dintre germani cred ca Grecia ar trebui "scoasa" din zona euro.

Cititi mai multe pe www.apropo.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Germania,
euro,
marci
/actualitate/germania-a-inceput-sa-tipareasca-marci-in-vederea-iesirii-din-zona-euro-8411466
8411466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.