George Soros: Grecia si Portugalia ar trebui sa se retraga din UE si din zona euro

Postat la 15 august 2011 18 afişări

Miliardarul George Soros sustine ca atat Grecia, cat si Portugalia ar trebui sa paraseasca zona euro si Uniunea Europeana din cauza nivelului ridicat al datoriei suverane, informeaza AFP.

"Problema greceasca nu a fost abordata in cel mai bun mod, asa ca cea mai buna solutie ar fi iesirea << ordonata>> " a Greciei atat din UE, cat si din zona euro, a declarat Soros intr-un interviu acordat revistei germane Spiegel. El a sugerat ca o masura asemanatoare ar trebui sa fie luata si de catre Portugalia. "Uniunea Europeana si zona euro ar supravietui unui astfel de eveniment", a adaugat miliardarul. Grecia si Portugalia, state aflate in plina criza a datoriilor suverane, incearca sa aplice programul de reforme impus de catre Comisia Europeana (CE) si de catre Fondul Monetar International (FMI), care prevede reducerea cheltuielilor si marirea taxelor in schimbul ajutorului financiar.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
zona euro,
banci,
datorii,
grecia,
spania,
soros
/actualitate/george-soros-grecia-si-portugalia-ar-trebui-sa-se-retraga-din-ue-si-din-zona-euro-8624105
8624105
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.