George Simion nu poate intra în Republica Moldova: Toţi parlamentarii au fost lăsaţi, eu încă nu

Autor: Laura Buciu Postat la 18 iunie 2022 45 afişări

Liderul AUR, George Simion, nu a fost lăsat să intre, vineri noaptea. în Republica Moldova, unde va avea loc şedinţa comună a parlamentelor Republicii Moldova şi României. Simion are interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

George Simion nu poate intra în Republica Moldova: Toţi parlamentarii au fost lăsaţi, eu încă nu

„Toţi parlamentarii au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă NU”, scrie George Simion pe pagina sa de Facebook.

Avionul care a adus parlamentarii români la Chişinău a aterizat în jurul orei 23.00.

La controlul de frontieră, Simion a fost avertizat că nu are voie să filmeze în interiorul punctului de frontieră şi s-a supus solicitării ofiţerului moldovean, astfel că a închis filmarea.

Ulterior, el a revenit cu un mesaj în care a spus că încă nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, deşi toţi ceilalţi parlamentari români au putut face acest lucru.

Simion are interdicţie să intre în ţara vecină până în 2023.

Interdicţia este în vigoare din 2018, când Simion a organizat un marş pe jos de la Alba Iulia la Chişinău. Nu este prima dată când liderul AUR încearcă să intre în Republica Moldova, folosindu-se de paşaportul diplomatic de parlamentar. A mai făcut-o şi în 2021, însă fără succes.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
simion,
parlament,
moldova

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.