Geoană cere o nouă şedinţă a Comisiei de Integritate a PSD

Postat la 14 noiembrie 2011 13 afişări

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, cere o nouă şedinţă a Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală, în care să se analizeze cazul său, susţinând că reuniunea de duminică a CNAIM a fost "nestatutară şi ilegală".

Geoană susţine, într-o scrisoare adresată membrilor Biroului Permanent Naţional al PSD, că decizia de duminică a Comisiei de Arbigraj şi Integritate Morală este "nestatutară şi ilegală", el invocând că au fost încălcate prevederile Statutului PSD şi ale legii partidelor politice.

"Astfel, Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD s-a întrunit într-o formulă care contravine Statutului partidului. Statutul PSD prevede la art. 162 alin. (3): «Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora şi un membru propus de preşedintele PSD». Însă Comisia care s-a reunit la data de 13 noiembrie a fost compusă din 48 de membri, ceea ce face ca lucrările acestui for să se situeze în afara prevederilor statutare, cu atât mai mult cu cât, prin aprobarea Statutului nou în 2010, vechea Comisie şi-a încheiat de drept existenţa şi mandatul", consideră Geoană.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PSD,
Comisiei de Integritate,
Geoană
/actualitate/geoana-cere-o-noua-sedinta-a-comisiei-de-integritate-a-psd-8971184
8971184
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.