Generalul american John Allen, numit în fruntea coaliţiei contra Statului Islamic

Autor: Anna Primac Postat la 13 septembrie 2014 38 afişări

Generalul american John Allen, fost comandant al forţelor americane în Afganistan şi omul-cheie în războiul din Irak, a fost numit să coordoneze coaliţia internaţională contra Statului Islamic (SI), a anunţat vineri Departamentul de Stat american, citat de AFP.

"Astăzi, (secretarul de stat John) Kerry a anunţat numirea generalului John Allen în postul de trimis special al preşedintelui pentru coaliţia" contra Statului Islamic, a declarat Marie Harf, purtătorul de cuvânt adjunct.

Generalul Allen a condus coaliţia internaţională în Afghanistan (ISAF), în perioada 2011-2013. El a fost numit comandant suprem al forţelor NATO (SACEUR) în octombrie 2012.

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic şi a anunţat că forţele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiştilor din Irak.

Casa Albă a subliniat ulterior că Statele Unite sunt în "război" contra jihadiştilor din gruparea Stat Islamic (SI).

În acest context, Kerry s-a declarat încrezător în formarea unei coaliţii mondiale formată ţări europene şi arabe, alături de Statele Unite, pentru a distruge gruparea Statul Islamic în Irak şi Siria.

"Sunt încrezător în formarea unei mari coaliţii cu naţiuni arabe, naţiuni europene, Statele Unite şi alţii, fiecare contribuind la strategia pe care preşedintele (american Barack) Obama a expus-o", a adăugat secretarul de Stat, în cadrul unui turneu regional, care are drept scop formarea unei alianţe de aproximativ 40 de ţări împotriva jihadiştilor din Statul Islamic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
STAT ISLAMIC,
/actualitate/generalul-american-john-allen-numit-in-fruntea-coalitiei-contra-statului-islamic-13260887
13260887
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.