General american: Rusia rămâne prima sursă de îngrijorare în Europa

Postat la 12 aprilie 2013 16 afişări

Rusia va continua să fie "prima sursă de îngrijorare" în Europa în anii următori, a apreciat joi generalul american Philip Breedlove, numit la conducerea forţelor militare americane ale NATO în Europa (SACEUR).

General american: Rusia rămâne prima sursă de îngrijorare în Europa

 "Rusia va rămâne prima sursă de îngrijorare în regiune, până în 2020, din cauza situaţiei sale geografice, a resurselor naturale, a forţelor militare şi a dorinţei sale de a avea influenţă regională", chiar dacă se confruntă cu "deficienţe sistematice", a declarat generalul într-o mărturie scrisă pentru audierea sa de confirmare de către Senatul american ca viitor comandant militar al NATO.

În opinia sa, Statele Unite şi NATO trebuie să îşi demonstreze susţinerea faţă de aliaţii lor "care trăiesc în sfera de influenţă autoproclamată de Rusia".

Însă, chiar dacă a recunoscut în cadrul audierii sale că politica de "resetare" dusă în 2009 de preşedintele Barack Obama cu Moscova a stagnat de când Vladimir Putin a redevenit preşedinte, generalul Breedlove a subliniat în faţa senatorilor necesitatea de a "întinde mâna" Moscovei în pofida diferenţelor cu privire la Siria sau scutul antirachetă european.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/general-american-rusia-ramane-prima-sursa-de-ingrijorare-in-europa-10739200
10739200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.