Gazprom intră în România prin achiziţia a 130 de benzinării OMV Petrom

Postat la 29 septembrie 2011 28 afişări

Petrom, cea mai mare companie locală, este în negocieri cu sârbii de la NIS, controlaţi de Gazprom, pentru vânzarea a 130 de unităţi.

Petrom, controlată de austriecii de la OMV, analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor.

Potrivit unor surse din piaţă, producătorul de petrol şi gaze local este chiar într-un proces de due diligence cu sârbii de NIS, grup petrolier controlat de ruşii de la Gazprom, dar nu se ştie dacă acest proces va rezulta şi într-o tranzacţie. Reprezentanţii Petrom nu au comentat pe marginea acestei informaţii până la închiderea ediţiei.

În mod normal, investiţia într-o benzinărie se ridică la aproximativ 1 milion de euro, ceea ce înseamnă că valoarea acestei tranzacţii, în cazul în care ea ar fi finalizată, ar putea ajunge la circa 100 de milioane de euro..

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Tranzacţie,
Gazprom,
benzinării OMV Petrom
/actualitate/gazprom-intra-in-romania-prin-achizitia-a-130-de-benzinarii-omv-petrom-8815491
8815491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.