Gazprom City

Postat la 05 septembrie 2006 48 afişări

Gazprom a invitat sase din cele mai mari case de arhitectura din lume pentru a realiza proiectul viitorului Gazprom City, un ansamblu de cladiri in valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari ce va fi ridicat in St. Petersburg.

Gazprom a invitat sase din cele mai mari case de arhitectura din lume pentru a realiza proiectul viitorului Gazprom City, un ansamblu de cladiri in valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari ce va fi ridicat in St. Petersburg. Aici, intr-un zgarie-nori de 300 de metri inaltime, isi va muta cartierul general Gazprom Neft, fosta Sibneft, achizitionata anul trecut de la magnatul Roman Abramovici pentru 13,1 miliarde de dolari. Proiectul, ce se asteapta sa fie finalizat in anul 2016, va fi finantat de autoritatile din St. Petersburg, orasul natal al presedintelui Vladimir Putin, care au alocat deja 1,5 hectare de teren pe malul Nevei. In plus, Gazprom negociaza achizitionarea a doua fabrici si a unui hotel din apropiere, ceea ce i-ar permite extinderea suprafetei cu inca zece hectare. Dupa mutarea sediului, se estimeaza ca Gazprom Neft va contribui anual la bugetului orasului cu 750 de milioane de dolari.

 

Cele sase case de arhitectura invitate sunt Herzog & de Meuron din Elvetia, Ateliers Jean Novel din Franta, RMJM din Marea Britanie, Office for Metropolitan Architects din Olanda si studiourile Daniel Libeskind si Massimiliano Fuksas. Proiectul a starnit deja mania Uniunii Arhitectilor din St. Petersburg. Intr-o scrisoare publica, membrii acesteia au declarat ca turnul va distruge armonia unica a liniei de inaltime a orasului. Daca se va realiza, viitorul sediu al gigantului rus va avea o inaltime de doua ori mai mare decat cea a Catedralei Sf. Petru si Pavel, vizibila din principalele locatii din centrul istoric al orasului.

 

Mutarea sediului Gazprom Neft in St. Petersburg va creste prestigiul orasului, una din marile dorinte ale presedintelui Putin. Vneshtorgbank si Transnefteprodukt sunt alte mari companii de stat care si-au relocat aici cartierul general in ultimii ani. In plus, si Alexei Miller, actualul presedinte al Consiliului de Administratie al Gazprom, s-a nascut in Leningrad, actualul St. Petersburg. Inainte de a parasi orasul a lucrat impreuna cu Vladimir Putin in administratia locala. Gazprom deja sponsorizeaza echipa de fotbal a orasului ce activeaza in prima liga din Rusia, Zenit, petru care intentioneaza sa ridice un nou stadion.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/gazprom-city-2511577
2511577
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.