Gazprom ar putea reduce anul viitor preţurile la gaze pentru clienţii europeni

Postat la 25 decembrie 2012 28 afişări

Producătorul rus de gaze naturale Gazprom va livra gaze mai ieftine Europei începând de anul viitor, în urma presiunilor din partea clienţilor şi a concurenţei, scrie Thomson Reuters, citând o sursă din companie.

Noile preţuri se vor situa în jurul cifrei de 370 dolari pe mia de metri cubi, faţă de peste 400 dolari cât au plătit clienţii europeni monopolului rus anul acesta. Nivelul nou ar fi echivalent cu un preţ pe piaţa spot de circa 26 euro (34,22 dolari) per megawatt-oră (MWh), mai mic decât preţul spot din Germania de 27 euro per MWh. Scăderea livrărilor de gaze naturale destinate Europei cu aproape 10% în perioada ianuarie-noiembrie faţă de anul anterior arată că Gazprom îşi pierde principala piaţă de exporturi, a spus Thierry Bros, analist la Societe Generale. Încasările de la clienţii europeni reprezintă 80% din veniturile Gazprom.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
gazprom,
preturi,
clienti,
reducere,
tarife
/actualitate/gazprom-ar-putea-reduce-anul-viitor-preturile-la-gaze-pentru-clientii-europeni-10411120
10411120
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.