Gazele interne pentru populaţie şi companii se scumpesc până în 2014 cu 19,4%, respectiv de 2,6 ori

Postat la 13 decembrie 2012 15 afişări

Preţul gazelor din producţia internă destinate consumului în regim reglementat pentru populaţie şi producătorii de energie termică livrată consumatorilor casnici va creşte până la finele lui 2014 cu 19,4%, în timp ce companiile vor plăti un tarif de 2,6 ori mai mare.

Atât consumatorii casnici, cât şi firmele plătesc în prezent acelaşi preţ reglementat pentru gazele produse în România, respectiv 45,71 lei pe MWh. Preţul final plătit de consumatori - populaţie şi firme - rezultă dintr-un coş format din gazele din producţia internă şi importuri, mult mai scumpe. Gazele din producţia internă reprezintă o componentă a coşului de gaze. La populaţie, ponderea gazelor interne în coş este mai mare decât în cazul companiilor. De exemplu, pentru luna noiembrie, cosul pentru companii a fost format în proporţie de 39,2% de gaze din import, în timp ce gazele din producţia românească au acoperit 60,8% din coş.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gaze interne,
companii,
scumpire,
financiar
/actualitate/gazele-interne-pentru-populatie-si-companii-se-scumpesc-pana-in-2014-cu-19-4-respectiv-de-2-6-ori-10390376
10390376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.