Gabriela Firea susţine că în sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei faţă de anul precedent

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 16 februarie 2021 129 afişări

Gabriela Firea susţine că în sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei faţă de anul precedent

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea susţine că în sănătate s-au tăiat în acest an 2,6 miliarde lei faţă de anul precedent, dar premierul Florin Cîţu omite în mod deliberat informaţia esenţială: „Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar”.

„Încă o minciună a zilei de la Guvern! A câta, oare? Le-am pierdut şirul! Iată dovada: Prim-ministrul Florin Cîţu : <Bugetul ministerului Sănătăţii este mai mare decât cel de anul trecut; unii nu ştiu să citească un buget>! Trec peste săgeţile din coaliţia #dedreaptacinică dintre stimabilii domni Cîţu şi Voiculescu, ale căror consecinţe le simt oamenii. Merg la concret. Care este adevărul? Dl Cîţu omite în mod deliberat informaţia esenţială: sunt mai mulţi bani la Sănătate sau nu?”, afirmă Gabriela Firea.

Ea menţionează că Florin Cîţu vorbeşte doar despre bugetul instituţiei Ministerului Sănătăţii.

„Şi nici în această privinţă nu se referă la toate aspectele, ci doar la sumele alocate ministerului, dar nu şi la partea transferată de minister către alte instituţii. Deci, în realitate, Bugetul Ministerului Sănătăţii (sume alocate şi transferuri la un loc) scade cu -2,2 miliarde de lei. Adică au alocat la Sănătate, în plină pandemie, mai puţin cu -11%! De asemenea, scad şi banii de care va dispune Casa Naţională de Asigurări de Sănătate cu -0,4 miliarde lei. Deci per total, în sectorul de sănătate s-au tăiat în acest an -2,6 miliarde lei faţă de anul precedent. Concluzie: nu e cu plus, ci cu minus, în plin război sanitar! Cu banii tăiaţi, populaţia României ar fi putut fi imunizată de două ori cu vaccinurile anti-covid disponibile în prezent”, conchide Gabriela Firea.

Ministerul Sănătăţii are un buget mai mare decât anul trecut, iar discuţiile din spaţiul public sunt ori pentru că oamenii nu înţeleg şi nu ştiu să citească un buget ori vor doar să facă scandal şi atât, a spus luni premierul Florin Cîţu.

„Banii sunt acolo. Vorbim de 11,43 de miliarde, mai mult decât anul trecut şi mai mult decât într-un an normal, cum a fost în 2019. Asta arată foarte clar că avem foarte mulţi oameni în spaţiul public care nu ştiu să citească un buget. Ministerul Sănătăţii are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut. Toate aceste discuţii în spaţiul public sunt ori pentru că oamenii nu înţeleg şi nu ştiu să citească un buget ori vor doar să facă scandal şi atât, ceea ce este foarte trist”, declara Florin Cîţu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
firea,
cîţu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.