Furtună a creşterii populaţiei: Până în 2100 numărul locuitorilor planetei ar putea ajunge la 15 miliarde

Postat la 24 octombrie 2011 9 afişări

Populaţia lumii ar putea ajunge la 15 miliarde de persoane până la sfârşitul secolului, potrivit unui raport ONU ce va fi publicat săptămâna aceasta şi care avertizează asupra impactului acestei situaţii asupra resurselor, relatează The Guardian în ediţia online de luni.

Numeroşi experţi ar putea fi "şocaţi" de estimare, având în vedere numărul foarte mare, comentează cotidianul, în condiţiile în care estimările anterioare indicau circa zece miliarde de locuitori până în 2100.

În prezent, numărul locuitorilor se apropie de şapte miliarde, însă unele guverne iau măsuri pentru sporirea populaţiei, în timp ce unele grupuri religioase interzic utilizarea metodelor de contracepţie.

Noua estimare apare într-un studiu major al United Nations Population Fund (UNFPA) care urmează să fie publicat în cursul acestei săptămâni. Raportul, intitulat "Situaţia populaţiei lumii în 2011", este realizat pentru a marca momentul în care, în octombrie, este aşteptată naşterea copilului care va duce la depăşirea pragului de şapte miliarde de locuitori.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Furtună,
populaţiei,
planeta,
/actualitate/furtuna-a-cresterii-populatiei-pana-in-2100-numarul-locuitorilor-planetei-ar-putea-ajunge-la-15-miliarde-8897590
8897590
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.