Funeralii impozante şi controversate pentru Margaret Thatcher

Postat la 17 aprilie 2013 30 afişări

Funeralii impozante şi totodată controversate pentru baroana Margaret Thatcher, o personalitate marcantă a secolului al XX-lea, s-au desfăşurat miercuri la Catedrala St. Paul, la Londra.

 Regina Elizabeth a II-a a luat loc în primul rând, între cei 2.300 de invitaţi, în impozantul edificiu religios, pe jumătate în stil clasic, pe jumătate în stil baroc.

"Funeraliile ceremoniale", cu onoruri militare, relevă importanţa politică a fostului premier britanic, în perioada 1979-1990, deşi acestea se află cu o treaptă mai jos decât funeraliile naţionale organizate pentru ducele de Wellington, amiralul Nelson sau Churchill, cel care a contribuit la înfrângerea nazismului, plâns de întreaga naţiune în 1965.

Înhumarea lui Churchill este ultima la care a asistat regina, cu titlu excepţional.

Întregul Guvern şi premierul David Cameron, toţi foştii premieri britanici, inclusiv laburistul Tony Blair, care revendică în parte moştenirea baroanei, au luat loc în naos.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/funeralii-impozante-si-controversate-pentru-margaret-thatcher-10758227
10758227
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.