Prima veste buna venită de la mai multe guverne din Europa. Cetăţenii mai multor ţari ar putea beneficia de măsuri de izolare mai relaxate

Autor: Ioana Matei Postat la 06 aprilie 2020 737 afişări

Prima veste buna venită de la mai multe guverne din Europa. Cetăţenii mai multor ţari ar putea beneficia de măsuri de izolare mai relaxate

Guvernele din Europa au început pregătirile pentru o reducere treptată a măsurilor de izolare, iar autorităţile sunt în căutarea unei strategii sigure pentru ca ţările să se întoarcă la normalitate, potrivit Financial Times.

Franţa, Spania, Belgia şi Finlanda se numără printre ţările care au întrunit comisii de experţi pentru a găsi căile prin care angajaţii a câteva companii şi unele şcoli să se întoarcă la programul normal de funcţionare.

Aceste comisii au misiunea de a aduce economia înapoi în acţiune fără pericolul de a crea un nou val de infecţii care să depăşească puternile serviciilor de sănătate.

Premierul spaniol, Pedro Sacnhez, a extins măsurile de izolare cu 15 zile, până pe 26 aprilie, spunnd că anumite restricţii economice vor fi ridicate după Paşte. Se aşteaptă ca Italia, în care există de asemenea un declin al numărului de decese cauzate de coronavirus, să îşi extindă măsurile de izolare. Ministrul sănătăţii italian, Roberto Speranza, a spus însă că guvernul plănuieşte o fază a doua a crizei, când măsurile de izolare ar putea fi relaxate, înainte de o întoarcere la condiţii normale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.