Frica de o criză economică accentuată îi impinge pe membrii unui club exclusivist de miliardari americani cu sute de investitori să ia o decizie importantă pentru prevenirea problemelor financiare

Autor: Andra Stroe Postat la 28 august 2020 363 afişări

Frica de o criză economică accentuată îi impinge pe membrii unui club exclusivist de miliardari americani cu sute de investitori să ia o decizie importantă pentru prevenirea problemelor financiare

Un grup de investitori multimilionari din SUA stochează numerar la niveluri fără precedent, pe fondul incertitudinilor apărute în mediul economic în urma răspândirii pandemiei de COVID-19, scrie Bloomberg.

Tiger 21, un club din care fac parte mai mult de 800 de investitori, a raportat joia aceasta că depozitele de numerar ale membrilor săi au crescut până la 19% din valoarea totală a activelor, după ce, la debutul pandemiei, valoarea acestora crescuse până la 12%.

Aproape un sfert din investitorii din Tiger 21 se aşteaptă ca actuala criză să continue până la sfârşitul lunii iunie 2021. „Este o schimbare extraordinară - statistic, este cea mai mare şi mai rapidă schimbare în alocarea activelor pe care Tiger 21 a văzut-o”, a declarat Michael Sonnenfeldt, preşedintele clubului, ai cărui participanţi au de obicei active în valoare de peste 100 de milioane de dolari.

Cu aproape 180.000 de decese cauzate de coronavirus, SUA este printre cele mai afectate naţiuni şi în trimestrul doi a îndurat cea mai gravă recesiune din istorie, iar economiştii avertizează că aceasta se va prelungi dacă parlamentarii nu reuşesc să ofere încă 1 trilion de dolari la fondurile de ajutor în această toamnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
active,
crestere,
investitori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.