Franţa vrea să obţină funcţia de şef al Eurogroup, vizată şi de Germania

Postat la 21 iunie 2012 8 afişări

Franţa vrea să îl propună pe ministrul de Finanţe de la Paris, Pierre Moscovici, ca şef al Eurogroup, în încercarea de a bloca preluarea postului de către omologul german al acestuia, Wolfgang Shaeuble, potrivit cotidianului Handelsblatt, citat de RFI.

Eurogroup include miniştrii de Finanţe ai statelor membre ale uniunii monetare şi este unul din cele mai importante organisme europene în privinţa combaterii crizei datoriilor. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, va testa deschiderea pentru candidatura lui Moscovici la o întâlnire cu şeful executivului german, cancelarul Angela Merkel, premierul Spaniei, Mariano Rajoy, şi premierul Italiei, Mario Monti, potrivit unor surse apropiate preşedinţiei de la Paris, citate de Handelsblatt. Hollande, aflat într-o confruntare cu Merkel referitor la politica zonei euro, ar avea rezerve puternice în privinţa preluării funcţiei de şef al Eurogroup de către Schauble, văzut ca un susţinător al austerităţii, potrivit RFI.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
germania,
eurogroup,
Wolfgang Shaeuble
/actualitate/franta-vrea-sa-obtina-functia-de-sef-al-eurogroup-vizata-si-de-germania-9768826
9768826
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.