Franţa va depăşi ţinta de deficit pentru acest an. Germania critică derapajul

Postat la 13 martie 2013 19 afişări

Preşedintele francez, Francois Hollande, a declarat că Franţa va depăşi ţinta de deficit bugetar pentru acest an, provocând o reacţie imediată din partea preşedintelui băncii centrale a Germaniei, care a spus că ratarea obiectivului ar fi un semnal negativ pentru zona euro.

Franţa va depăşi ţinta de deficit pentru acest an. Germania critică derapajul

 Hollande a declarat că deficitul bugetar al Franţei va fi de 3,7% din PIB în acest an, în timp ce guvernul s-a angajat să reducă indicatorul la 3% din PIB, plafonul recomandat de legislaţia UE.

"Deficitul va fi probabil de 3,7% în 2013, însă vom încerca să îl reducem", a spus liderul de la Paris.

Declaraţiile preşedintelui francez reprezintă un semnal că guvernul de la Paris nu este pregătit să adopte noi măsuri pentru a asigura atingerea ţintie de 3% din PIB în acest an, de teama unor noi efecte negative asupra economiei, aflată deja în stagnare, cu un şomaj de peste 10%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-va-depasi-tinta-de-deficit-pentru-acest-an-germania-critica-derapajul-10664130
10664130
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.