Franţa: Soarta Uniunii Europene depinde de menţinerea euro

Postat la 12 septembrie 2011 6 afişări

Soarta Uniunii Europene (UE) depinde de menţinerea euro, iar uniunea politică şi economică ar fi în pericol dacă moneda comună ar fi desfiinţată de criza datoriilor suverane, a declarat, duminică, ministrul francez de Externe, Alain Juppe.

Franţa şi Germania sunt decise să împiedice o astfel de situaţie, a spus Juppe în timpul unei vizite în Australia. "În mod cert nu putem permite destrămarea euro, pentru că aşa ceva s-ar extinde la toată Europa. Moneda unică nu poate funcţiona în mod real dacă nu există o forţă europeană şi un guvern european în jurul zonei euro", a afirmat el. Germania şi Franţa, cele mai puternice economii europene, fac eforturi să prezinte un front comun pentru a susţine încrederea în zona euro, din cauza nemulţumirii tot mai mari a populaţiei în privinţa susţinerii statelor mai slabe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
franta,
ue,
economie,
mentinere,
euro
/actualitate/franta-soarta-uniunii-europene-depinde-de-mentinerea-euro-8732935
8732935
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.