Franţa şi Germania se pregătesc de o nouă serie de restricţii: Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Europa a crescut în ultima săptămână cu 40%

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 28 octombrie 2020 100 afişări

Franţa şi Germania se pregătesc de o nouă serie de restricţii: Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Europa a crescut în ultima săptămână cu 40%

Autorităţile din Germania şi Franţa plănuiesc să lanseze un nou set de restricţii pe măsură ce numărul deceselor cauzate de COVID în Europa a crescut cu 40% în ultima săptămână, scrie CNBC.

Cancelarul Angela Merkel va ţine astăzi o întâlnire cu premierii celor 16 landuri germane, urmând să se discute închiderea restaurantelor şi barurilor. Şcolile şi grădiniţele vor rămâne deschise, iar oamenii vor putea ieşi în public doar cu membrii familiei.

În Franţa, unde autorităţile au înregistrat zilnic 50.000 de cazuri, preşedintele Emmanuel Macron va ţine diseară un discurs televizat, urmând să anunţe, cel mai probabil, o nouă serie de restricţii de circulaţie.

„Probabil că avem deja 100.000 de infecţii în fiecare zi. Virusul se transmite extrem de rapid”, spune Jean-Francois Delfraissy, preşedintele echipei care îl sfătuieşte pe Macron în contextul pandemiei de coronavirus, subliniind importanţa infecţiilor asimptomatice pe teritoriul ţării.

Măsurile nu vor fi la fel de severe precum cele aplicate în lunile martie şi aprilie, dar impactul economic sa şterge o bună parte din creşterile înregistrate de-a lungul verii, iar şansele unei recesiuni duble vor creşte semnificativ.

„Dacă aşteptăm până când unităţile de terapie intensivă vor fi pline, va fi prea târziu”, a declarat Jens Spahn, ministrul sănătăţii din Germania, ţară care a primit deja pacienţi din Olanda, unde spitalele au atins nivelul limită.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
franta,
restrictii,
autoritati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.