Franţa se pregăteşte pentru întreruperea totală a aprovizionării cu gaze din Rusia

Autor: Cosmin Pirv Postat la 11 iulie 2022 23 afişări

Franţa se pregăteşte pentru întreruperea totală a aprovizionării cu gaze din Rusia

Guvernul francez se pregăteşte pentru o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti, pe care o consideră cel mai probabil scenariu, a declarat duminică ministrul francez de finanţe Bruno Le Maire.

Potrivit Reuters, Franţa este mai puţin dependentă de gazul rusesc decât alţi vecini de-ai săi. Doar 17% din necesar este asigurat prin livrări din Rusia.

Cu toate acestea, o întrerupere ar fi problematică acum, deoarece producţia de energie nucleară a Franţei ar avea dificultăţi în a suplini deficitul, din cauza faptului că multe reactoare sunt în prezent oprite pentru întreţinere.

„Cred că o întrerupere totală a livrărilor de gaz rusesc este o posibilitate reală... şi trebuie să ne pregătim pentru acest scenariu”, a declarat Bruno Le Maire, în marja unei conferinţe economice şi de afaceri în sudul Franţei.

„Ar fi total iresponsabil să ignorăm acest scenariu”, a mai spus el. Anterior, în cadrul conferinţei, el a descris o astfel de întrerupere a gazului rusesc drept „cel mai probabil scenariu”.

Le Maire a declarat că prima linie de apărare este ca gospodăriile şi întreprinderile să reducă consumul de energie, apoi construcţia de noi infrastructuri care să permită transporturile de gaze naturale din străinătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franţa,
gaz,
rusia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.