Franţa reduce cheltuielile şi creşte taxele pentru scăderea deficitului bugetar

Postat la 29 septembrie 2011 9 afişări

Guvernul francez a prezentat miercuri bugetul pe anul următor şi vizează o reducere a deficitului de la 5,7% în acest an la 4,5%, printr-o combinaţie de reduceri de cheltuieli şi majorări de taxe, în contextul unei creşteri economice sub aşteptări, potrivit Wall Street Journal.

Cea mai mare contribuţie la atingerea ţintei de deficit urmează să fie adusă de reducerile de cheltuieli, a anunţat guvernul. Statul va continua să îngheţe cheltuielile publice şi transferurile către autorităţile locale, respectiv va menţine politica de a înlocui doar jumătate din funcţionarii publici care se retrag. Totodată, executivul va cere parlamentului să identifice economii suplimentare de un miliard de euro în timpul dezbaterilor pentru buget. Măsurile de taxare pentru companiile mari, anunţate deja, vor aduce fonduri suplimentare de două miliarde de euro la buget în anul următor, iar guvernul va păstra o taxă pentru persoanele cu venituri mari până la coborârea defcitului sub 3% din PIB. Autorităţile vizează, de asmenea, o majorare a taxelor pe alcool, tutun şi băuturi răcoritoare care conţin zahăr.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
economie,
reducere,
cheltuieli,
scadere,
deficit
/actualitate/franta-reduce-cheltuielile-si-creste-taxele-pentru-scaderea-deficitului-bugetar-8812907
8812907
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.