Franţa crede că Marea Britanie va participa la finanţarea FMI, deşi Londra a respins propunerea

Postat la 20 decembrie 2011 12 afişări

Guvernul francez a anunţat marţi că nu are "nicio îndoială" că Marea Britanie va contribui la consolidarea resurselor Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru a ajuta la combaterea crizei datoriilor de stat, propunere respinsă luni de Londra.

"Nu am nicio îndoială că britanicii vor susţine FMI, din moment ce un număr mare de ţări G20 vor contribui. Marea Britanie nu vrea să salveze direct zona euro, dar dacă este vorba de susţinerea FMI, de consoliodarea FMI, vor accepta propunerea", a declarat marţi la un post de televiziune purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Valerie Pecresse. Miniştrii Finanţelor din zona euro au adoptat luni propunerea de a consolida resursele FMI cu 150 miliarde euro, însă ţinta de 200 miliarde euro la nivelul UE propusă în urma summit-ului din 9 decembrie pare greu de atins după ce guvernul britanic a decis să nu participe la efort.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
franta,
marea britanie
/actualitate/franta-crede-ca-marea-britanie-va-participa-la-finantarea-fmi-desi-londra-a-respins-propunerea-9077649
9077649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.