Frankstahl, afaceri de 19 mil. euro din otel in 2011

Postat la 27 iunie 2011 69 afişări

Frankstahl Romania, filiala locala a grupului austriac cu acelasi nume, a raportat pentru primul trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 4,5 mil. euro, in crestere cu peste 15% fata de perioada similara din 2010. Per ansamblu, compania vizeaza afaceri din comertul cu otel de 19 mil. euro anul acesta.

Mai mari decat in anul precedent, si un profit net de 1,54% din cifra de afaceri. Veniturile au provenit in proportie de 50% din vanzarea de europrofile (coloane de otel, de obicei la o lungime de 12 metri), restul fiind generate de celelalte produse din portofoliu, precum tabla, otel beton si sortimente de teava.

"Cifrele realizate sunt urmarea cresterii cantitatii vândute, a cresterii adaosului comercial datorat unor achizitii mai bune, plus o gama de produse mai diversificata decât in 2009. Din cauza nesigurantelor economice si politice din România, strategia pe termen mediu este de consolidare a pozitiei pe piata, iar pe termen lung de crestere a cifrei de afaceri", a declarat Romano Del Negro, CEO Frankstahl România.

Pe piata locala, Frankstahl concureaza cu companii precum Mairon, Baurom, Mechel, Sidma, Kloeckner, Miras, Thyssenkrup, Salzgitter sau Melinda.

Totodata, Königfrankstahl, companie rezultata din parteneriatul Frankstahl Austria cu Alukoenigstahl Austria, a realizat pe piata locala venituri de 2,75 de milioane de euro in primul trimestru al acestui an, cu 41% mai mult fata de aceeasi perioada din 2010 si EBITDA in proportie de 16% din cifra de afaceri.

"In perioada 2008-2010 am asistat la scaderi de preturi de pâna la 50% si la o scadere a consumului real de pâna la 40%, dar cum noi avem in portofoliu produse specializate am reusit sa câstigam cota de piata si sa crestem, anual, in medie cu 30%, atât ca cifra de afaceri, cât si in ceea ce priveste volumele vândute,", explica Irina Beltermann, CEO Königfrankstahl România.

Pentru 2011, Königfrankstahl estimeaza o cifra de afaceri de 10 mil. euro, in crestere cu 25% comparativ cu 2010, când afisa afaceri de 7,9 mil. euro. Profitul net, in 2010, a fost de 4,6% din cifra de afaceri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Frankstahl
/actualitate/frankstahl-afaceri-de-19-mil-euro-din-otel-in-2011-8394292
8394292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.