Franks: Sunt semne ca economia Romaniei si-a incetinit cresterea in trimestrul al doilea

Postat la 28 iunie 2011 9 afişări

Datele preliminare arata ca avansul exporturilor si productiei industriale a incetinit in trimestrul al doilea, ceea ce va conduce la o crestere economica plasata sub nivelul din primul trimestru, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks.

"Exista anumiti indicatori care arata o incetinire a cresteii economice in trimestrul doi. Trebuie sa vedem, cand vom avea datele finale, cat de mult a incetinit cresterea. Ne asteptam, totusi, la o evolutie pozitiva a PIB", a adaugat oficialul FMI.

Intrebat daca se asteapta ca acest ritm mai scazut al cresterii economice sa se mentina pana la finele anului, Franks a precizat ca FMI isi mentine deocamdata prognoza de crestere de 1,5% pentru intregul an, bazandu-se si pe avansul peste asteptari din primul trimestru."Credem ca cifrele din primul trimestru au fost mai mari decat ne-am asteptat, astfel ca exista spatiu pentru o evolutie putin mai slaba in trimestrele urmatoare. Nu avem in vedere o modificare a prognozei in acest moment", a aratat Franks.

Economia a crescut in primul trimestru cu 0,7% in termeni ajustati comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut si cu 1,7% in serie bruta fata de primele trei luni din 2010, avans sustinut in principal de industrie, pe fondul unei cresteri semnificative a exporturilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franks,
crestere,
economie
/actualitate/franks-sunt-semne-ca-economia-romaniei-si-a-incetinit-cresterea-in-trimestrul-al-doilea-8405223
8405223
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.