Franks: Menţinerea măsurilor adoptate de Guvern şi în 2011 va duce la atingerea ţintei de deficit

Postat la 04 august 2010 44 afişări

România va atinge ţinta de deficit bugetar pentru anul viitor, de 4,4% din PIB, fără măsuri suplimentare, dacă cele luate în acest an vor fi menţinute şi în 2011, a declarat miercuri şeful misiunii FMI de evaluare a acordului cu România, Jeffrey Franks.

"Dacă România va menţine actualele măsuri şi pe parcursul anului viitor nu va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru a atinge ţinta de deficit bugetar, de 4,4% din PIB. Cu toate acestea, trebuie să avem un control ferm asupra cheltuielilor publice", a spus Franks la conferinţa comună cu CE şi Banca Mondială.

Printre măsurile adoptate de Guvern pentru atingerea ţintei de deficit bugetar în acest an se numără reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25% şi majorarea TVA de la 19% la 24%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Franks,
FMI,
masuri,
Guvern,
deficit
/actualitate/franks-mentinerea-masurilor-adoptate-de-guvern-si-in-2011-va-duce-la-atingerea-tintei-de-deficit-6767923
6767923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.