Franks: Guvernul a concediat până acum peste 30.000 de bugetari; în septembrie urmează profesorii

Postat la 04 august 2010 53 afişări

Guvernul a efectuat deja peste 30.000 de concedieri în sistemul public, aproape jumătate din cifra stabilită în acordul cu FMI, de 70.000, iar în luna septembrie o parte din profesori urmează să îşi piardă locul de muncă, a declarat pentru MEDIAFAX şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Guvernul se află pe drumul cel bun în atingerea ţintei (70.000 de concedieri până la începutul anului viitor - n.r.)". Până în prezent au fost concediaţi peste 30.000. De asemenea, au mai fost efectuate câteva mii de reduceri de posturi în ultimele două luni. În septembrie, ne aşteptăm la o restructurare a sistemului educaţional, când numărul profesorilor va fi redus. Va exista o continuă restructurare până la finele anului", a spus Franks. El a afirmat că Guvernul va decide cât de rapid va fi procesul de restructurare, menţionând că pentru FMI este importantă menţinerea cheltuielilor cu salariile anul viitor la nivelul agreat, de 39 de miliarde de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
Franks,
FMI,
masuri,
Guvern,
concediere,
bugetari
/actualitate/franks-guvernul-a-concediat-pana-acum-peste-30-000-de-bugetari-in-septembrie-urmeaza-profesorii-6769390
6769390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.