Franklin Templeton a mai cumpărat 73 de milioane de acţiuni Petrom

Autor: Andrei Chirileasa Postat la 06 martie 2013 19 afişări

Fondurile de investiţii ale grupului american Franklin Templeton au cumpărat luni 73 de mili oane de acţiuni Petrom, reprezentând 0,13% din capitalul companiei, investiţia totală ridicân du-se la 32,2 mil. lei (7,4 mil. euro), potrivit rapor tărilor transmise bursei de firma de brokeraj Wood& Company, care a intermediat transferu rile.

Fondurile de investiţii ale grupului american Franklin Templeton au cumpărat luni 73 de mili oane de acţiuni Petrom, reprezentând 0,13% din capitalul companiei, investiţia totală ridicân du-se la 32,2 mil. lei (7,4 mil. euro), potrivit rapor tărilor transmise bursei de firma de brokeraj Wood& Company, care a intermediat transferurile. Ieri s-au transferat 95 de milioane de acţiuni Petrom, prin intermediul a patru tranzacţii speciale în valoare de 42 mil. lei. Este posibil ca şi restul acţiunilor să fi fost cumpărate tot de Templeton prin intermediul altor firme de brokeraj. Templeton a fost în ultimul an cel mai mare cumpărător de acţiuni Petrom, cu achiziţii raportate în valoare de peste 146 mil. lei. Acţiunile cumpărate reprezintă circa 0,65% din capitalul companiei. Petrom ar putea plăti în acest an dividende reprezentând în jur de 7% din preţul acţiunilor. Templeton ar putea încasa astfel dividende de circa 2,7 mil. euro. Templeton a început să cumpere Petrom după ce a preluat administrarea Fondului Proprietatea, în septembrie 2010. FP deţine 20,1% din Petrom.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Franklin Templeton,
bursa,
actiuni,
Petrom
/actualitate/franklin-templeton-a-mai-cumparat-73-de-milioane-de-actiuni-petrom-10643303
10643303
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.