Francul elvetian a atins un nou nivel record. Cursul BNR pentru euro a urcat usor

Postat la 08 august 2011 12 afişări

Leul s-a tranzactionat sub 4,25 lei/euro in prima parte a zilei, iar Banca Nationala a Romaniei (BNR) a stabilit un curs de referinta pentru euro in usoara crestere, de 4,2442 lei/euro, iar in raport cu francul elvetian a atins un nou maxim istoric, de 3,9173 lei/franc.

In sesiunea de vineri paritatea pentru euro era de 4,2419 unitati, iar pentru franc de 3,9130 unitati, reprezentand de asemenea un record.

Pentru dolarul american, BNR a publicat un curs de schimb cu 2,37 bani mai redus, de 3,9768 lei/dolar, de la 3,0005 lei/dolar vineri.

Dolarul s-a depreciat luni fata de euro, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat masuri de limitare a efectului de contagiune a crizei datoriilor de stat, iar tarile G7 au promis actiuni coordonate pentru a mentine stabilitatea pietelor valutare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franc elvetian,
BNR,
leu
/actualitate/francul-elvetian-a-atins-un-nou-nivel-record-cursul-bnr-pentru-euro-a-urcat-usor-8585017
8585017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.