Francois Fillon, numit din nou in functia de premier, in Franta

Postat la 14 noiembrie 2010 9 afişări

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a numit duminica pe Francois Fillon in functia de premier, din care acesta demisionase sambata seara, a anuntat presedintia.

"Prin aplicarea articolului 8 din Constitutie, presedintele Republicii l-a numit pe Francois Fillon premier. Presedintele Republicii i-a cerut premierului sa propuna un nou Guvern", precizeaza presedintia.

Nicolas Sarkozy a acceptat sambata seara demisia lui Fillon, care detinea functia de premier de la inceputul mandatului prezidential, in mai 2007, si a Guvernului acestuia, creand o surpriza prin anticiparea cu cateva ore a unei remanieri anuntate inca din iulie. Numirea, din nou, a lui Fillon pune capat unei batalii pentru acest post, angajata de mai multe saptamani intre premier si ministrul Ecologiei, Jean-Louis Borloo, considerat multa vreme favorit.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Francois Fillon,
premier,
Franta,
Nicolas Sarkozy
/actualitate/francois-fillon-numit-din-nou-in-functia-de-premier-in-franta-7714281
7714281
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.