Francezii din apropierea graniţei cu Germania se angajează în ţara vecină pentru a scăpa de şomaj

Postat la 06 august 2013 65 afişări

Un număr tot mai mare de francezi din apropierea graniţei cu Germania se angajează în ţara vecină, unde rata şomajului este de două ori mai redusă, evidenţiind astfel diferenţele majore dintre cele 17 state ale zonei euro în privinţa piaţei muncii.

Francezii din apropierea graniţei cu Germania se angajează în ţara vecină pentru a scăpa de şomaj

 Şomajul în regiunea franceză Alsacia este de circa 10%, în timp ce de partea cealaltă a Rinului, în landul german Baden-Wuerttemberg, se situează la aproximativ 4%, potrivit Bloomberg.

Alsacia simbolizează integrarea politică şi economică a Europei începând din anii '50. Regiunea a intrat în componenţa Germaniei în 1871, în urma războiului franco-prusac, a revenit Franţei la sfârşitul Primului Război Mondial în 1918 şi din nou sub controlul Germaniei în Al Doilea Război Mondial. Franţa a recuperat provincia de graniţă în 1945, odată cu retragerea ocupaţiei naziste. În prezent, în oraşul Strasbourg îşi are sediul Parlamentul European, un simbol al reconcilierii europene.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/francezii-din-apropierea-granitei-cu-germania-se-angajeaza-in-tara-vecina-pentru-a-scapa-de-somaj-11217851
11217851
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.