François Hollande efectuează o vizită de stat de două zile în China

Postat la 25 aprilie 2013 25 afişări

Preşedintele francez François Hollande a sosit joi la Beijing, în cadrul unei vizite oficiale de două zile care vizează reechilibrarea schimburilor comerciale şi contactarea noii conduceri chineze.

François Hollande efectuează o vizită de stat de două zile în China

 În cursul acestei vizite de aproximativ 37 de ore, care include vineri o etapă la Shanghai, capitala economică a ţării, preşedintele francez se va întâlni în trei rânduri cu noul preşedinte chinez Xi Jinping, instalat în funcţie în urmă cu aproximativ cinci săptămâni.

François Hollande este primul şef de stat al unei puteri occidentale primit de către Xi Jinping, în cadrul unei vizite de stat, în capitala chineză. Beijingul continuă, astfel, o relaţie specială cu Parisul, după ce Franţa a recunoscut, prin generalul de Gaulle, Republica Populară China a lui Mao Mao Tse Tung, pe 27 ianuarie 1964, devenind prima mare putere ce a făcut acest lucru.

Preşedintele francez va pleda pentru o reducere a deficitului comercial abisal caree afectează comerţul exterior francez cu China. Acesta a crescut anul trecut cu aproape 26 de miliarde de euro, reprezentând aproximativ 40% din deficitul extern global acuzat de economia franceză.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fran-ois-hollande-efectueaza-o-vizita-de-stat-de-doua-zile-in-china-10796351
10796351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.