François Fillon: Retrogradarea Franţei de la AAA nu trebuie dramatizată

Postat la 14 ianuarie 2012 20 afişări

Premierul francez François Fillon a declarat sâmbătă că retrogradarea ratingului Franţei de la AAA la AA+ de către Standard & Poor’s nu ar trebui "dramatizată", deoarece era o decizie aşteptată, iar guvernul de la Paris este pregătit să facă ajustări bugetare dacă va fi necesar.

"Această decizie constituie o alertă care nu ar trebui nici dramatizată, nici subestimată", a declarat Fillon într-o conferinţă de presă convocată pentru a discuta retrogradarea anunţată vineri seara de S&P, potrivit The Telegraph. Agenţia a redus ratingurile a nouă ţări din zona euro, inclusiv Franţa şi Austria, care aveau calificativ AAA, şi a modificat perspectiva la negativă pentru alte trei state cu rating maxim, respectiv Olanda, Finlanda şi Luxembuurg. Doar Germania a rămas neatinsă de raportul S&P.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fran-ois-fillon-retrogradarea-frantei-de-la-aaa-nu-trebuie-dramatizata-9147269
9147269
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.