Fostul şef FBI Robert Mueller: Ameninţarea teroristă este prezentă în continuare

Postat la 23 august 2013 31 afişări

Robert Mueller, care a preluat conducerea FBI cu o săptămână înainte de atacurile de la 11 septembrie, se pensionează 12 ani mai târziu, convins că "ameninţarea teroristă este prezentă în continuare", după ce a revoluţionat rolul "Biroului" în lupta împotriva terorismului.

Fostul şef FBI Robert Mueller: Ameninţarea teroristă este prezentă în continuare

 Cu câteva zile înainte să predea ştafeta succesorului său James Comey pe 4 septembrie, Robert Mueller a acordat un interviu mai multor instituţii de presă, inclusiv AFP.

Sub conducerea sa, FBI, poliţie federală şi totodată serviciu de informaţii, a evoluat în mod considerabil, devenind dintr-un serviciu însărcinat cu anchetarea atentatelor după ce au fost comise o agenţie a cărei "prioritate numărul unu" este să împiedice producerea acestora.

"Când am ajuns la bord, eram procuror de un anumit număr de ani, lucrând la cazuri de criminalitate organizată, trafic de droguri, infracţiuni comise de gulere albe şi aveam câteva idei despre Birou", îşi aminteşte acest bărbat subţire şi flegmatic, în vârstă de 69 de ani.

"O săptămână mai târziu, aveam (atentatele teroriste de la) 11 septembrie (2001)", continuă el. Totul a fost făcut ţăndări.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fostul-sef-fbi-robert-mueller-amenintarea-terorista-este-prezenta-in-continuare-11268009
11268009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.