Fostul şef al Romgaz a demisionat în urma acuzaţiilor ANI de conflict de interese

Autor: Carol Dan Postat la 07 februarie 2013 21 afişări

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese.

Fostul director general al Romgaz Marcel Adrian Piteiu a demisionat din funcţia actuală, de director al direcţiei de explorare, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că s-a aflat în conflict de interese. "În 6 februarie 2013 domnul Marcel Adrian Piteiu a fost eliberat din funcţia de director direcţia explorare în urma de­misiei depuse de acesta, fiind la dispoziţia societăţii", au pre­cizat reprezentanţii Romgaz. ANI a anunţat ieri că a con­statat că Piteiu a fost în conflict de inte­rese, existând şi indicii pri­vind comiterea unor infrac­ţiuni asi­milate celor de corup­ţie, după ce ar fi încheiat con­tracte cu o firmă la care a fost ad­minis­tra­tor şi care a ob­ţinut beneficii de peste 66 milioane de lei. Potrivit Codului Penal, con­flictul de interese constă în înde­pli­nirea, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, a unui act ori parti­ci­parea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau in­direct, un folos material pentru sine, soţul său, o rudă ori un afin până la gradul II inclu­siv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii cinci ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/fostul-sef-al-romgaz-a-demisionat-in-urma-acuzatiilor-ani-de-conflict-de-interese-10549338
10549338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.